Concept en ontwikkeling

Concept en ontwikkeling


Een goed idee voor een gebouw staat nog niet garant voor een goede uitvoering. C'magne ontwikkelt concepten die het idee laten uitgroeien tot een uitdagend plan. Een team vastgoedspecialisten bij C'magne verzorgt creatieve, thematische en nieuwe oplossingen buiten de gebaande paden om. Want voor meer van hetzelfde moet je niet bij ons zijn. Wij denken anders, doen soms tegendraads, maar het resultaat is altijd onderscheidend. 

De sleutel van onze conceptontwikkeling is kansen ontdekken en risico durven nemen. Samen met onze opdrachtgever nemen we de vrijheid om op zoek te gaan naar het ongebruikelijke. Lang niet al onze concepten komen tot realisatie, maar dat maakt de waarde van het resultaat er niet minder om. We leren er nogmaals naar te kijken om ons te laten verrassen door een nieuwe invalshoek. Een lekkere manier van werken met een effectief resultaat.
 

Wanneer ben je gebaat bij een concept?

Is een gebouw of gebied toe aan een nieuw leven en een nieuwe invulling? Dan helpt C'magne je meer dan graag op weg met een passende visie en exploitatiemodel. Op basis van de vele ervaringen laten we samen de gestelde ontwikkelingsvisie uitgroeien tot een tastbaar en ijzersterk concept. 
 

Hoe gaan wij te werk

De stad, de regio en haar maatschappelijke ontwikkelingen zijn de inspiratie voor een duurzame doorontwikkeling van een gebouw of gebied. Geen dikke rapporten of encyclopedieën vol aan marktonderzoek, maar een verhelderend plan waarin de potentie van een gebouw zichtbaar wordt gemaakt. Zonder omwegen en 'straight to the point' levert C'magne concrete en direct uitvoerbare adviezen. 
 

Wat is de haalbaarheid van onze concepten

C'magne ontwikkelt kansrijke concepten met een hoge kans van slagen door ze direct inzetbaar te maken. In de huidige tijd betekent dit niet tussen vier kantoormuren een eenzijdig plan uitwerken, maar juist naar buiten gaan om samen met de betrokkenen een realistisch concept te ontwikkelen.

 

Voorbeelden

Wonen Limburg: Voormalig HTS Heerlen

De voormalige HTS Heerlen riep de hulp van C'magne in, er was behoefte aan een 'anderssoortige' invulling. C'magne ontwikkelde voor dit schoolgebouw een compleet nieuw concept met een succesvol businessplan voor de herinvulling.
 

Gemeente Sittard: Parklaan 4 Sittard

C'magne definieerde in opdracht van Gemeente Sittard een nieuw concept met bijbehorend businessplan voor hergebruik van een voormalig schoolgebouw in de binnenstad van Sittard. Onder de naam ’t C’leesj is een concept gevormd dat een grote toegevoegde waarde kan gaan leveren voor de binnenstad van Sittard. Sleutelwoorden als werken, ontmoeten en leren zijn de nieuwe basis voor het markante gebouw.
 

Grouwels Vastgoed: C-lofts, Heerlen

C'magne ontwikkelde een visiedocument voor de herinvulling van een leegstaand, oud en vooral saai kantoorgebouw. Nieuwe functies werden bepaald en de haalbaarheid van deze invulling werden uitvoerig getoetst en succesvol aangetoond, zowel markttechnisch als rekenkundig. 
 

Wonen Zuid: Locatie Voskuilenweg Heerlen

C'magne ontwikkelde een businessplan voor de herontwikkeling van een oud bedrijfspand met naastgelegen appartementencomplex, waarbij de nieuwe functies perfect aansluiten bij de ontwikkeling van de wijk Molenberg én de doelstellingen van Wonen Zuid en Gemeente Heerlen.
 

Office à la Carte, Sittard

Voor de doorontwikkeling van een verouderd kantoorgebouw ontwierp C'magne een nieuw en eigenzinnig werkconcept, namelijk Office à la Carte. Tot de werkzaamheden behoorden de architectuur, het projectmanagement voor de uitvoering  van de doorontwikkeling tot en met de daadwerkelijke implementatie in de markt.
 

Gemeente Weert: Voormalige gemeentehuis Weert

Op basis van de doelstellingen van de Gemeente Weert en de economische haalbaarheid vanuit de regionale markt, verzorgde C'magne de conceptontwikkeling voor tijdelijk hergebruik (10 jaar) van het voormalige gemeentehuis in Weert. Onder de naam C’wartier kan dit concept spoedig gerealiseerd worden.

 
 
  deel dit artikel